Friday 25 July 2008

Perjantai 25.7.2008

Ei taas millään riitä aika mihinkään. Voih.

Tiedostoni ovat melkein valmiit. Vielä yhden päivän tarvitsen luultavasti, ennen kuin voin alkaa piirtämään diagrammeja. Tänään sain biologin avukseni istumaan viereeni ja sanomaan mielipiteittään joistakin lajeista, josko hän tietäisi niiden nimiä ilman kirjoja. Saimme yhteisvoimin paljon aikaan.

Tänään ruokailun jälkeen meille tuli vieraita, kreikkalaisia tyttöjä, jotka tulisivat tänne myöhemmin työskentelemään vapaaehtoisina. Sitä ennen meidän piti siivota niin kuin suursiivouspäivinä. Siinä meni valtavasti taas hukkaa työajasta. Vaikka kuinka nipistän jokaisesta minuutista, mikä minulla on, silti päiväni loppuu kesken. En edes kehtaa kertoa mihin asti tänään työskentelin. Olen huomannut, että vaikka työskentelisin non stoppina vuorokauden ympäri seuraavat neljä päivää, en silti luultavasti saisi valmista. En taas oikein tiedä kuinka ihmeessä selviän tämän kaiken kanssa ennen Suomeen paluutani.

Tänään meidät poislähtijät kutsuttiin koolle esitysten jälkeen. Olin työskennellyt tiedostojeni kanssa kannettavallani samalla kun muut pitivät esityksiään, ja itse kävin vain kääntymässä lavalla kertomassa kuinka vieläkin aherran tiedostojeni kanssa ja näytin joitain ötökkä kuvia. Niin meille kerrottiin, että mitä tuleman pitää, ja kuinka meidän täytyy saada kaikki valmiiksi keskiviikkoon mennessä. Ette arvaakaan kuinka paniikissa ja epätoivon vallassa olen ollut sen jälkeen. Tänään viimein luultavasti viimeisetkin tajusivat, että olen antanut jo kaikkeni, eikä työni siltikään ole valmis, ja tarvitsen kipeästi pikaisesti apua. Niinpä moni tarjoutui tänään auttamaan, tai siis sanoi, että pyydä vaan apua jos tarvitset jossain. Ja lupasin jakaa tulosteni käsittelyä. Jopa minun tiskausvuoroni jätettiin muiden hoidettavaksi.

Viikonlopun autot on haettu ja lähdemme saaren ympäri kiertämään taas sitten huomenna. Harmittaa kun en ole pariin viikkoon kerennyt muuta tekemään kuin työskentelemään arkipäivisin. Nyt on viimeinen tilaisuus nauttia saaresta ja sen luonnonnähtävyyksistä.

No comments: