Wednesday 11 June 2008


Tiistai 10.6.2008
Koko päivä oli toimistotyötä. Sitä riitti minulla vaikka muille jakaa. Meillä kuului eilen olla esitykset, ne viikoittaiset, mitkä yleensä kuului pitää perjantaisin, mutta se oli siirtynyt ja siirtynyt aina vain eteenpäin. Pidimme ne loppujen lopuksi tämän päivän päätteeksi ja olimme taas yliaikaa töissä. Minulla oli iso homma käsitellä ja nimetä taas viimekerran retken tulokset koordinaatteineen. Aloitin myös kasvikunnan lajittelun, se sama homma, jota tein ötököille. Luulen, että tämä tulee olemaan hankalaa. Onneksi voin aina piirtää muistiavukseni latinankielisen nimen viereen kuvankukkasesta, jotta muistan mistä oli kyse. Työstin myös vähän aikaa uutta powerpoint esitystäni uusilla kuvilla ja muuta. Lisäsin kevennykseksi tekniset ja lääketieteelliset ongelmat. Olin ottanut print screenin aiemmin päivällä kun koneeni meni totaalisen jumiin ja asetti itsensä taas superjättikokoiseksi kuvakkeeksi ja muutti koko koneen värit totaalisesti. Print screeni ei tosin näyttänyt samalta kuin mitä se oli kun painoin nappulaa, siinä ei näy kaikki tuplakokoisena.

Täällä ollessa olen joutunut useaan otteeseen käyttämään resettiä tai muita keinoja äärimmäisiin katastrofaalisiin koneenjumituksiin. Sitä tapahtuu välillä liiankin usein. Normaalein vika on, että kone sulkee itsekseen kaikki auki olevat tiedostot ja kansiot ja kysyy lähetetäänkö vikaraportti. Toisinaan se taas päätyy virransäätötilaan, jossa edes virtanappula ei palauta sitä takaisin normaaliin tilaan. Mitään tuhoavaa ei ole onneksi tapahtunut, kaikkea tollaista pientä, jota itse osaa käsitellä ja hoitaa. Tämä kone on kuitenkin ollut käytössäni niin monta vuotta, että tunnen jo sen kepposet läpikotaisin.

Meillä oli tänään kokkausvuoro. Ei ollut taas mitään kokattavaa ja kaasu oli loppunut edellisenä iltana. Eli emme saaneet kokattua mitään lämmintä ateriaa, tai edes lämmitettyä eilisiä tähteitä. Teimme siis salaattia kuihtuneen näköisistä tomaateista, joita kukaan ei ollut halunnut syödä, ja yhdestä porkkanasta, 1,5 kurkusta ja naantuneista salaatinlehdistä höystettynä oliiviöljyllä, vinegarella, suolalla ja pippurilla. Tajusimme onneksi lämmittää kaikille pitaleivät ja minä viipaloin juustoa veitsellä kaikille ja todella valkosipulista makkarapötköä. Ei ollut taaskaan leipää. Täällä loppuu turhankin usein kaikki sellaiset välttämättömät tarvikkeet. Ja jos vaikka leipä on loppu, niin silloin on kyllä yllin kyllin leivän päällistä, ja oikein juustoakin, mutta sitten kun leipäävihdoin saadaan, niin on kaikki voita myöten lopussa. Siis on meillä monia hyviäkin ruokapäiviä, mutta juuri silloin kun kaikista eniten tekisi mieli oikein hyviä herkkuleipiä, niin puolet aineksista puuttuu. Näytölläni tepastelee pieni keltainen hämähäkki.

Töiden jälkeen, tai siis esitysten jälkeen jatkoin vähän aikaa töitä näyttäen yhdelle uteliaalle työtoverille, kuinka olin tehnyt hienon excell taulukkoni. Hän halusi tehdä kaiken saman lailla, ja opetin hänet alusta asti kuinka olen tehnyt minkäkin vaiheen. Hän kirjasi huolella ylös mitä nappulaa milloinkin pitää painaa, ja mistä kohtaa valikoista mitäkin voi säätää. Sitten hän vielä halusi tietää, miten olin tehnyt powerpoint esitykseni kannen, kun olin fotarilla leikellyt jättikokoisen heinäsirkan edelliseen esitykseen kanteen, ja tämänkertaiseen hämähäkin. Näytin hänelle senkin vaihe vaiheelta mutta sen tajuamiseen hänellä ei enää riittänyt uuden tiedon hamuamiskapasiteettia.

Muut menivät taas illalla uimaan, Itse en olisi jälleen kerran millään hinnalla mennyt vapisemaan kylmyydestä rannalle. Illalla oli nimittäin taas kylmä. Kävin hakemassa lisää vaatetta päälle ja vetäydyin toimistoomme kirjoittamaan. Keittiössä oli menossa suursiivous, johon minä en osallistunut tällä kertaa. He putsasivat kattojen hämähäkin seiteistä lattiatason kuolleisiin hiiriin pakastimen takana asti kaiken. Olisin tietenkin halunnut olla mukana siivoamassa, mutta annoin muiden siivota kerrankin, varsinkin kun minulla oli parempaakin tekemistä. Iillalla puoli yhdeksältä toimiston ikkunasta näkyi tummanpunaisena laskeva aurinko mäntyjen takaa. Se laski kauas merenrannan taa, jossa muut olivat uimassa.

No comments: